fredag den 6. august 2010

Hvad du skal huske på, inden du får en tungepiercing

Det er de seneste år blevet meget populært med bodypiercinger. Fra de mere traditionelle piercinger i ørerne til tungen og i øjenbryn, er de unge begyndt at finde mere ekstreme måder at udtrykke sig på. Din tunge er et vigtigt sanseorgan. En tungepiercing kan få dig til at se mere cool eller oprørsk ud, men der er også en del sundheds- og hygiejnemæssige faktorer at tage højde for, før du endeligt beslutter dig for at få lavet en. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig i beslutningsprocessen.
Forsøg aldrig selv at lave hul i tungen, da dette kan resultere i ukontrollerbare blødninger og alvorlig skade. Gå til en god piercer eller salon, så du kan få lavet piercingen af en erfaren. Lider du af allergi i munden, er det en god idé først at kontakte din læge. Sørg for, at nålen der anvendes er ny og steriliseret. En usteriliseret nål kan bære på mange infektioner. Find ud af, om du er følsom eller allergisk over for materialet, piercingsmykkerne er lavet af og om størrelsen på piercingen er behagelig i munden.

Når du har fået lavet hul i tungen, så sørg for at pleje den godt. Under helingsprocessen må du ikke røre ved piercingen uden først at have vasket hænder. Skyl munden med saltvand efter hvert måltid. Undgå at drikke alkohol og at ryge under hele helingsperioden. Spis moste frugter og grøntsager i denne periode. Hvis hævelsen ikke stilner af i løbet af få uger, skal du opsøge din læge med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar