mandag den 5. juli 2010

Tungepiercinger og efterbehandling

Tungepiercing bør altid følges op af en god efterbehandling. Når du får din tunge gennemhullet, vil der være indledende ubehag og hævelse. Det vil hele fuldstændig inden for seks til syv uger. Indtil da bør du pleje din tungepiercing.
Skyl munden med isotonisk saltvand i stedet for listerine da dette vil medføre ubehag og piercingen vil miste sin farve.
Rengøring af piercing med alkohol eller brintoverilte kan forårsage alvorlig skade.
Vær særlig opmærksom på din kost de første par dage efter tungepiercingen. Du bør holde dig væk fra varm og krydret mad, da dette vil medføre en brændende fornemmelse og yderligere ubehag. Spis blød og moset mad et par dage. Mosede frugter og grøntsager, supper, korn, bløde ris og grød anbefales i denne periode. Hvis du er ryger, skal du sørge for at skylle munden efter at have røget en cigaret. Hvis det er muligt, undgå rygning helt for et par dage indtil tungen helbreder. Indtagelse af alkohol og kaffe er også en en dårlig idé.
Som hævelsen falder kommer kan du skære ned på mundskylningen.
Efter tungen er helet helt, er det tilstrækkeligt at skylle den to gange om dagen. Forsøg ikke at tage smykket af, hvis du føler for meget ubehag. Vent til hævelsen er forsvundet og gå ned til piercingbutikken for at udskifte smykket.
Tungepiercing er en moderne tendens. Sørg for at du får din tunge hullet i en ordentlig forretning. Din tunge skal helst stoppe med at gøre ondt efter otte dage fra den dato, du fik det gennemboret. Hvis det ikke bør du besøge din læge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar