tirsdag den 31. juli 2012

Valg og pleje af piercingsmykker


Piercinger er blevet meget almindelige i de seneste år med flere og flere folk der i stigende grad piercer forskellige dele af deres krop af forskellige årsager. Men piercinger skal vælges korrektfor at undgå forskellige sundhedsmæssige komplikationer, der kan følge med det at pierce sig.

Piercingsmykker fås i en række forskellige størrelser og former, og afhængigt af området på kroppen, som skal pierces, skal du vælge den korrekte størrelse smykker, så det passer perfekt, og ikke giver anledning til infektion. Kendskab til typer af smykker samt det materiale, du ønsker det lavet af, vil bidrage til at gøre valget af smykker lettere.

Det er relevant at bemærke, at der er flere typer af kropssmykker, herunder stænger, propper, ringe, læberinge, næseskruer samt dem med overpyntet design. Når du skal pierces, så sørg for at du vælger de implantater lavet af metal eller glas, når piercinger er nye og ikke helet. Det er vigtigt at gøre det muligt for piercingen at hele helt, før du bruger ethvert andet materiale til smykker. Undersøg altid dine smykker for enhver fejl og sørg for at det er korrekt påsat og glat, så det ikke skaber noget problem, når du bærer det.

Pleje af bl.a. tungepiercing piercingsmykker er meget simpelt, når smykkerne er fremstillet af metal, silikone, glas, akryl eller PTFE, da dette kun omfatter vask med sæbe og vand, mens nogle stykker af metalsmykker kan kræve autoklæbning. Sten- og ravsmykker kan også nemt vaskes og tørres med en blød klud. Træsmykker bør ikke udsættes for alt for meget vand, men bør være velsmurt, så de holdes skinnende, og når det bliver ujævnt, bruges sandpapir til at udjævne den. Glem aldrig dine smykker i varme eller fugtige områder eller i direkte sollys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar