lørdag den 18. august 2012

Historien om kropspiercing

Piercing er blevet defineret som kunsten at skære eller stikke hul i en del af kroppen for at skabe en åbning, hvor man kan indsætte og bære smykker. Det er interessant at bemærke, at mens der ikke er nogen dokumenteret skriftlig historie om sådanne piercinger, viser tilstedeværelsen af piercinger i en mumie, at de er blevet en skik i vores samfund for over 5000 år siden. De mest almindelige piercede dele af vores krop er ører og næse.

Andre typer af piercinger, der findes i verden i dag, omfatter læbe-, tunge-, navle- og kønsdele- og brystvortepiercinger. Det er relevant at bemærke, at de gamle afrikanske og amerikanske stammer generelt piercede læber og tunge, mens piercing af brystvorter og kønsdele kan dateres tilbage til  hhv.det gamle Rom og Indien.

I det moderne samfund har der været tidspunkter, hvor piercing har været populære og tidspunkter, hvor de ikke var – med en markant stigning efter 90'erne. Grundene til at få din krop piercet er mangfoldige og spænder fra åndelige og religiøse til at have piercinger som et mode-statement eller et udtryk for seksuel nydelse, mens nogle pierces for indrette sig i en kultur eller modsat gøre oprør. Uanset årsagen til at få din krop piercet, er det interessant at bemærke, at denne praksis altid har været diskuteret og debatteret, fra begyndelsen til i dag.

Det er relevant at bemærke, at man i tidligere tider trængte ind i kropsdelene ved hjælp af rå metoder, og ofte blev der ikke passet på det materiale, der anvendtes til fremstilling af smykkerne, hvilket ikke er tilfældet i dag. Piercing i dag foregår under sterile forhold, og de anvendte materialer til fremstilling af smykkerne er meget sikre og forårsager minimal skade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar